19 august, 2012

Projekt fed-fest-film lykkedes

Project X
2012
Komedie

Alle har været til minimum en fed fest i sit liv. Men hvordan definerer man en fed fest? Fed stemning, god musik, masser af alkohol, en scoring - eller to - eller bare en vild oplevelse? Mange bække små gør en stor å - det ved man i hvert fald helt sikkert efter man har set Project X. En fest som denne er vist aldrig set før i filmhistorien, og mens man sidder foran tv'et hjemme i stuen tænker man: "Hvad jeg ikke ville give, for at være en del af denne her film!" 
Og det fede er, at det føles det lidt som om du er.


Project X er nemlig filmet med håndholdt kamera. Kameramanden er goth-freaken Dax som dokumenterer de tre drenge Thomas, Costa og JB's forsøg på at holde den fest der vil ændre deres omdømme fra nørder til legender. Så da Thomas' forældre tager på en lille weekendtur så går forberedelserne i gang til den vildeste, sjoveste, mest grænseoverskridende og uforudsigelige fest nogensinde. Filmen indeholder nogle fede karakterer som Costa fra Queens der har et virkelig specielt sprogbrug, hans to bodyguardvenner på 12 år og den meget, meget sure dværg der bliver indespærret i en ovn. Det lyder mærkeligt, men det er morsomt og virkelig underholdende.


Project X fungerer bare. Det kan ikke siges meget anderledes. Det håndholdte kamera får seeren til at føle sig inddraget og som et ægte førstehåndvidne til hele galskaben. Imellem scenerne er der fyldt godt op med festmusik, dans, hor og en stemning man kan lægge genkende til det - dette giver filmen liv og fastlægger også festens udvikling. Karaktererne er sjove og deres udvikling gennem aftenen er sjov at følge - især Thomas'. Historien er klassisk, men med et twist. For filmen er ikke som så mange af de andre fest- og tømmermændsfilm - den er realistisk. Se filmen og I vil forstå hvad jeg mener.


Vi står her med en film, der virkelig har formået at underholde målgruppen. Jeg så den i går og tænker i dag stadig på, hvor fed jeg synes den var. Selvfølgelig er det ikke stor filmkunst vi bliver udsat for. Men den hæver sig også over bare at være en festfilm pga. chancen med det håndholdte kamera og så har den bare formået at fortælle historien om en virkelig vild fest. Og så kan man vist som teenager der skal underholdes ikke bede om særlig meget mere. Derfor får Project X 5 ud af 6 glade grise. Se den med dine venner - Drik nogle øl til og lade denne her film være opvarmning. For efter man har set den kan jeg garantere, at man gerne vil ramme byen og håbe på at bare opleve en brøkdel af det samme.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar